SIGURNO PLAĆANJE PLATNIM KARTICAMA!
BESPLATNA ISPORUKA ZA RAČUN PREKO 4.500 DINARA

Ulošci za grudi

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brend
POSEBNA PONUDA
Cena
2 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Antibakterijski ulošci za grudi pružaju maksimalnu bezbednost tokom dojenja, spe...
CHICCO ULOŠCI ZA GRUDI 30 kom.
690,00 RSD
Sačuvano u omiljne
NUK ULOŠCI ZA GRUDI 30 kom.
549,99 RSD
Pročitajte

Ulošci za grudi

Još jedna potrepština koja će vam posle porođaja i u toku dojenja biti neophodna su svakako i ulošci za grudi. Sve mame koje doje svoje bebe i one koje su ih dojile znaju da grudi koje su pune mleka mogu da procure. To je jednostavno prirodno, ali mnoge mame se u tim trenucima osete izuzetno neprijatno.  

Da bi izbegle sva ova neprijatna osećanja, ali i fleke od mleka koje mogu da ostanu na odeći dok dojite obavezno sa sobom nosite i tufere za grudi.

Šta su ulošci za grudi?

 Tuferi ili ulošci za grudi u stvari predstavljaju male mekane komade vate napravljene od prirodnih materijala poput pamuka ili bambusovih vlakana. U velikoj većini slučajeva ti jastučići od vate su presovani i izuzetno su tanki tako da su ispod garderobe skoro nevidljivi. Oni u najširem smislu reči služe da upiju višak mleka koji iz nekog razloga curi tokom perioda kada mama doji bebu. Najpotrebniji su u onim prvim mesecima dojenja kada mleko nadolazi a beba je još uvek mala i slabašna i nije u stanju da povuče dovoljnu količinu mleka iz grudi.

Nagon za dojenjem je instinktivan i recimo da se ne može iskontrolisati. Nije retko da čujete kako mame prepričavaju svoja iskustva da im je krenulo mleko dok su, na primer, stajale u redu u super marketu, samo zato što su pomislile na svog mališana.

Ulošci za grudi se uopšteno mogu podeliti na:

∙ Jednokratne i

∙ Višekratne.

Tu se svakako nalaze i ostale podvrste poput:

∙ Samolepljivih,

∙ samodržećih,

∙ silokonskih,

∙ hidrogel ulošci za grudi i slično.

Jednokratni ulošci za grudi su, kako im i samo ime kaže, namenjeni za jednokratnu upotrebu nakon koje se bacaju. Ove vrste tufera možete pronaći u apotekama ili specijalizovanim radnjama za mame i bebe. Zaista je veoma raznovrsna ponuda tako da ih možete naći različitih dimenzija, oblika i veličina, ali i debljina. Od vaših potreba ali i njihovih jedinstvenih karakteristika zavisi za koji ćete se model odlučiti. Jednokratni ulošci za grudi predstavljaju odlično rešenje kada su sama putovanja, izlasci i kraća zadržavanja u pitanju. Svakako imajte u vidu da je njihov kapacitet ograničen i da će se kada se napune, ponašati kao i sve ostale vrste uložaka. Dolaze i u samodržećim varijantama.

Višekratni ulošci su možda, na duže staze, finansijski isplatljiviji. Ali da bi vam trajali i više meseci, neophodno je njihovo pravilno održavanje. Materijali od kojih su napravljeni višekratni tuferi za grudi najčešće su od vlakna bambusa ili pamučnih vlakna smeštenih u nekoj vrsti mekane tkanine. Da se ne bi razdvajali slojevi tokom pranja i održavanja oni su presovani ili slepljeni. Višekratni ulošci za grudi nemaju svoju samodržeću verziju .

Samodržeći ili samolepljivi ulošci za grudi su veoma praktični. Najčešće dolaze u jednokratnim oblicima  jer bi se lepak istrošio da su višekratni u pitanju. Izuzetno su jednostavni za korišćenje i ne zahtevaju nikakvu specijalnu tkaninu na koju bi se lepili.

Silikonske uloške  za grudi ne bi trebalo mešati sa silikonskim bradavicama. Silikonski tuferi imaju ulogu da blago pritisnu bradavicu i tako izvršenim pritiskom smanje nadolaženje mleka i njegovo curenje. Silikonski ulošci se preporučuju u kasnijim periodima dojenja kada beba može dovoljno da isisa mleka i ostane veoma malo da iscuri.

Hidrogel ulošci su namenjeni više kao sredstvo za smirivanje nadraženih i iritiranih bradavica i grudi. Oni nemaju mogućnost da upiju samo mleko koje iscuri ali neke mame ih upotrebljavaju i u svrhu stopiranja curenja mleka.