Ulošci za grudi

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brend
POSEBNA PONUDA
Prikažite više
Cena
2 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Antibakterijski ulošci za grudi pružaju maksimalnu bezbednost tokom dojenja, spe...
CHICCO ULOŠCI ZA GRUDI 30 kom.
690,00 RSD
Pročitajte

Ulošci za grudi

Još jedna potrepština koja će vam posle porođaja i u toku dojenja biti neophodna su svakako i ulošci za grudi. Sve mame koje doje svoje bebe i one koje su ih dojile znaju da grudi koje su pune mleka mogu da procure. To je jednostavno prirodno, ali mnoge mame se u tim trenucima osete izuzetno neprijatno.  

Da bi izbegle sva ova neprijatna osećanja, ali i fleke od mleka koje mogu da ostanu na odeći dok dojite obavezno sa sobom nosite i tufere za grudi.

Šta su ulošci za grudi?

 Tuferi ili ulošci za grudi u stvari predstavljaju male mekane komade vate napravljene od prirodnih materijala poput pamuka ili bambusovih vlakana. U velikoj većini slučajeva ti jastučići od vate su presovani i izuzetno su tanki tako da su ispod garderobe skoro nevidljivi. Oni u najširem smislu reči služe da upiju višak mleka koji iz nekog razloga curi tokom perioda kada mama doji bebu. Najpotrebniji su u onim prvim mesecima dojenja kada mleko nadolazi a beba je još uvek mala i slabašna i nije u stanju da povuče dovoljnu količinu mleka iz grudi.

Nagon za dojenjem je instinktivan i recimo da se ne može iskontrolisati. Nije retko da čujete kako mame prepričavaju svoja iskustva da im je krenulo mleko dok su, na primer, stajale u redu u super marketu, samo zato što su pomislile na svog mališana.

Ulošci za grudi se uopšteno mogu podeliti na:

∙ Jednokratne i

∙ Višekratne.

Tu se svakako nalaze i ostale podvrste poput:

∙ Samolepljivih,

∙ samodržećih,

∙ silokonskih,

∙ hidrogel ulošci za grudi i slično.

Jednokratni ulošci za grudi su, kako im i samo ime kaže, namenjeni za jednokratnu upotrebu nakon koje se bacaju. Ove vrste tufera možete pronaći u apotekama ili specijalizovanim radnjama za mame i bebe. Zaista je veoma raznovrsna ponuda tako da ih možete naći različitih dimenzija, oblika i veličina, ali i debljina. Od vaših potreba ali i njihovih jedinstvenih karakteristika zavisi za koji ćete se model odlučiti. Jednokratni ulošci za grudi predstavljaju odlično rešenje kada su sama putovanja, izlasci i kraća zadržavanja u pitanju. Svakako imajte u vidu da je njihov kapacitet ograničen i da će se kada se napune, ponašati kao i sve ostale vrste uložaka. Dolaze i u samodržećim varijantama.

Višekratni ulošci su možda, na duže staze, finansijski isplatljiviji. Ali da bi vam trajali i više meseci, neophodno je njihovo pravilno održavanje. Materijali od kojih su napravljeni višekratni tuferi za grudi najčešće su od vlakna bambusa ili pamučnih vlakna smeštenih u nekoj vrsti mekane tkanine. Da se ne bi razdvajali slojevi tokom pranja i održavanja oni su presovani ili slepljeni. Višekratni ulošci za grudi nemaju svoju samodržeću verziju .

Samodržeći ili samolepljivi ulošci za grudi su veoma praktični. Najčešće dolaze u jednokratnim oblicima  jer bi se lepak istrošio da su višekratni u pitanju. Izuzetno su jednostavni za korišćenje i ne zahtevaju nikakvu specijalnu tkaninu na koju bi se lepili.

Silikonske uloške  za grudi ne bi trebalo mešati sa silikonskim bradavicama. Silikonski tuferi imaju ulogu da blago pritisnu bradavicu i tako izvršenim pritiskom smanje nadolaženje mleka i njegovo curenje. Silikonski ulošci se preporučuju u kasnijim periodima dojenja kada beba može dovoljno da isisa mleka i ostane veoma malo da iscuri.

Hidrogel ulošci su namenjeni više kao sredstvo za smirivanje nadraženih i iritiranih bradavica i grudi. Oni nemaju mogućnost da upiju samo mleko koje iscuri ali neke mame ih upotrebljavaju i u svrhu stopiranja curenja mleka.