Vlažne maramice

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brend
POSEBNA PONUDA
Prikažite više
Cena
4 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Sadrže hidratantni losion s ekstraktom kamilice koji štiti kožu od pojave iritac...
BECUTAN MARAMICE VLAŽNE - AKCIJA 72kom.x4
1.020,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Vlažne maramice – prve maramice za čišćenje celog tela koje se mogu bacati...
NIVEA BABY TODDIES VLAŽNE MARAMICE 60 kom.
319,65 RSD
Sačuvano u omiljne
Vlažne maramice za bebe sa aloa verom.
VLAŽNE MARAMICE BABY LINDO 72 kom.
187,50 RSD
Sačuvano u omiljne
Sadrže hidratantni losion s ekstraktom kamilice koji štiti kožu od pojave iritac...
BECUTAN MARAMICE VLAŽNE 27 kom.
156,00 RSD
Pročitajte

Vlažne maramice

Ovaj segment bebi kozmetike postao je sastavni deo svake porodice naročito onih koje imaju bebi i/ili mlađe dete. Prednosti vlažnih maramica su mnogobrojne. Pre svega lake su za korišćenje, njima možete obrisati skoro sve i spakovane su tako da i ona veća pakovanja mogu da stanu u torbu, ranac, pretinac ili slično.

Vlažne maramice, kako im to i samo ime kaže predstavljaju komad tkanine ( najčešće od prirodnih vlakana) koje su natopljene određenom smešom tečnosti, spakovane u praktično pakovanje koje čuva svežinu i vlažnost. Najčešće su jednokratne mada danas na tržištu možete pronaći i one koje se mogu upotrebiti više puta.

Najčešće se koriste kako bi bebu obrisali posle promene i presvlačenja pelena, ali služe i za brisanje rukica, lica. Iz ovoga se može zaključiti da one u velikoj meri dolaze u kontakt sa osetljivom bebinom kožom i iz tog razloga treba obratiti pažnju koje vlažne maramice planirate da kupite za vašeg mališana.

Sastav vlažnih maramica

Sastav vlažnih maramica, tačnije hemijski sastav rastvora kojim su one natopljene veoma je važan. Svakako svaki proizvođač ima svoju specijalnu formulu kojom natapa vlažne maramice ali postoji spisak nekih osnovnih supstanci i jedinjenja koje jednostavno svi moraju da koriste. Najčešći sastojak svih vlažnih maramica za bebe je kozmetički emulgator, tačnije emulgator za kozmetičke proizvode od kojih se veoma često koristi fenoksietanol ( phenoxyethanol). Vlažne maramice u velikoj većini slučajeva sadrže i alkohol. U zavisnosti od koncentracije on može da izazove iritaciju kože i crvenilo. Ukoliko primetite takvu reakciju kože kod svoje bebe, obavezno prestanite na neko vreme sa korišćenjem vlažnih maramica. Tu su još i silikoni i parabeni koji takođe mogu da izazovu iritaciju kože bebe, naročito pelenske regije.  Tu su još i različiti parfemi i eterična ulja koja mogu da daju onaj karakteristični miris bebe koji svima nama budi blage i lepe emocije.

Danas na tržištu postoje verzije vlažnih maramica čiji hemijski sastav u velikoj meri čini voda. Voda kod takvih proizvoda može činiti i do 90% sastava, ali bez obzira, obavezno pre kupovine, obavezno pročitate ostatak hemijskog sastava.

Kako da odaberete vlažne maramice?

Iz razloga što se vlažne maramice za bebe u velikoj meri koriste za brisanje i čišćenje delova bebine kože koji su posebno osetljivi treba voditi računa da maramice budu dovoljno nežne na dodir. Ukoliko želite da budete sigurni da vlažne maramice koje planirate da kupite za vašu bebu neće iritirati i oštetiti bebinu nežnu kožu obratite pažnju na sledeće:

∙ ne bi trebalo da sadrže: boje, parabene, parfeme,

∙ pH vrednost vlažnih maramica za bebe bi trebalo da se kreće između 4.8 i 5.5,

∙ neka budu bez aditiva,

∙ neka ne sadrže alkohol, sapun i ostale supstance koje imaju osobinu da pene i

∙ neka budu dermatološi i klinički ispitane.

Ukoliko ste u prilici birajte ove vrste vlažnih maramica. Dobro pročitajte sastav koji piše na svakom pakovanju i ukoliko vidite i najmanju reakciju na maramice koje trenutno koristite, odmah prekinite i/ili promenite vrstu koju koristite.

Kod izbora vlažnih maramica za bebe važno je, pre svega, da ne škode zdravlju. Ali važno je i da ne zagađuju okolini i da sa finansijskog stanovišta budu isplative.

Iskorišćene komade maramica nemojte nipošto bacati u klozetsku šolju ili lavabo. One nisu sastavljene 100% od celuloze i kao takve se neće razgraditi. Ukoliko ih koristite za brisanje bebe posle promene pelena, najzgodnije je da ih ubacite u samu iskorišćenu pelenu i zajedno bacite u đubre.

Kada treba početi sa korišćenjem vlažnih maramica?

Verovatno već znate ali ne bi bilo loše da vas podsetimo da postoje različita pakovanja ovih vrsta maramica. Najčešću razliku pravi broj maramica koji se nalazi u pakovanju. Proizvođači su se vodili praktičnošću tako da na tržištu možete pronaći pakovanja vlažnih maramica od petnaest do dvadeset komada. To su pakovanja koja su zgodna i praktična. Mogu da stanu u džep, ranac, malu ručnu torbu i uvek će biti sa vama i vašom bebom. Ona veća pakovanja koja sadrže od 60 do 80 komada maramica zgodnija su za kućno korišćenje. Nešto su skuplja ali svakako ekonomičnija ona pakovanja koja na prednjoj strani na kojoj se izvlače maramice poseduju poklopac. On omogućava da maramice ne ostanu otvorene i ne izgube na svojoj vlažnosti.

Uz pakovanje vlažnih maramica u kompletu od više pakovanja često ide i posebna kutija, koja takođe čuva njihovu vlažnost i svežinu.

Iz svih ovih razloga jedno pakovanje vlažnih maramica bi trebalo da bude sastavni deo asortimana spakovane torbe sa kojom ćete krenuti u porodilište. I svakako makar jedno pakovanje koje će vašu bebu i vas sačekati kada stignete u svoj dom.

U našoj ponudi možete pronaći veliki izbor vlažnih maramica renomiranih svetskih i naših proizvođača kozmetike za bebe. Kupujte pametno i uvek na umu imajte zdravlje vaše bebe i vas.