Čišćenje

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brend
POSEBNA PONUDA
Prikažite više
Cena
2 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Uljana kupka pogodna za sve tipove kože. Posebno se preporučuje za veoma suvu ili atopi...
ULJANA KUPKA 500ML
1.830,96 RSD
Sačuvano u omiljne
Umirujući gel za svakodnevno pranje. Nežno čisti i štiti osetljivu kožu cel...
LA ROCHE-POSAY LIPIKAR UMIRUJUĆI GEL ZA TUŠIRANJE 400 ML
1.281,22 RSD
Pročitajte

Čišćenje

Koža predstavlja prvu  liniju odbrane čovečijeg organizma u zaštiti od negativnih uticaja spoljašnje sredine. Usled dugotrajnog izlaganja ovakvim uslovima sredine, ali i lošom ishranom i neaktivnim načinom života koža gubi svoju izvornu funkciju. Svakako, različiti tipovi kože različito reaguju na izlaganju štetnim uticajima.  Suva kože je možda za nijansu ugroženija u odnosu na ostale tipove i iz tog razloga zahteva temeljniju negu.

Suva koža je stanje koje može da se stekne, ali i da se nasledi. Ovakav tip kože može da se javi kod oba pola i u svim uzrastima i dobima. Pojava isušivanja kože nešto je češća kod žena u periodu tokom  i posle perioda menopauze, ali može da se javi i kao posledica dužeg delovanja određenih hemijskih sredstava, vode, takođe,i kao posledica izloženosti sunčevim zracima i hladnom vremenu.

Najčešća oboljenja koja dovode do pojave suve kože ili medicinski kseroze, su atopijski dermatitis i psorijaza. Može biti i posledica disbalansa određenih metaboličkih procesa u organizmu kao što su dijabetes, problemi sa jetrom, bubrezima.

Suva koža je veoma osetljiva i ta preosetljivost ume da bude jako neprijatna i neugodna. Ukoliko se ne čisti i ne neguje na ispravan način suva koža može da izaziva crvenilo, svrab, peckanje, a u nešto težim slučajevima i osip, ljuštenje pa čak i bol.

Iz tog razloga redovno čišćenje i nega suve kože su neophodni kako bi se izbegle posledice koje mogu da ostave trajne ožiljke na vašoj koži. Čišćenje je prvi korak u procesu nege lica i tela osoba sa suvom kožom. Da bi koža bila lepa i zdrava potrebno je svakodnevno čišćenje. Za čišćenje suve i ispucale kože najčešće se koriste odgovarajući losioni i kreme, ali i micelarne vode prilagođene ovom tipu kože. Kada je u pitanju čišćenje suve kože koja je nastala iz bilo kog razloga o jednom se mora voditi računa. Sva sredstva koja se koriste za čišćenje ne smeju biti agresivne prirode kako ne bi narušile i ovako oštećenu prirodnu barijeru kože. Losioni i micelarne vode koji se koriste za čišćenje suve kože nikako treba da imaju mogućnost da koži lica i tela vrate narušenu vlažnost i ukoliko je moguće, da je dodatno hidrira. Proizvodi koji se koriste za čišćenje suve kože od prirodnih ovlaživača sadrže ureu i laktat. Ove dve supstance predstavljaju osnovu svih proizvoda za čišćenje i negu suve i ispucale kože. Njihova dobrobit kada je pitanju upotreba kod suvog tipa kože ogleda se u mogućnosti da sadrže prirodnu vlagu u gornjim slojevima kože i na taj način joj vrate elastičnost i sjaj.

Suva kože se veoma često javlja i kao posledica vremenskih uslova. Iz tog razloga takav tip kože zahteva posebnu pažnju i negu bilo da idete na letovanje ili zimovanje. I u jednom i u drugom slučaju svakodnevno čišćenje i nega moraju da budu obavezni. Posetite svog dermatologa. Postoje sredstva za čišćenje suve kože koji su prilagođeni kako  visokim tako i niskim temperaturama. Vaš dermatolog će se potruditi da vam preporuči i prepiše baš ono sredstvo koje će vama najviše odgovarati.

Negovanje i čišćenje suve kože nije stvar samo spoljašnje nege, nego i unutrašnje. Pre svega, hidrirajte se dovoljno. Minimum dve litre količina je vode koja se preporučuje za konzumaciju na dnevnom nivou. Pušenje, kao i konzumacija alkohola u velikoj meri utiču na isušivanje kože, ali i pogoršanje stanja celokupnog organizma.