Oprema za bebe

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brend
POSEBNA PONUDA
Prikažite više
Cena
12 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Aparat  za uklanjanje sekreta iz nosa baziran na tehnologiji usisavanja.
PLASTIČNI ASPIRATOR NOSKO
1.555,20 RSD
Sačuvano u omiljne
Četka i češalj omogućavaju vam da nežno očešljate kosu vaše bebe
CHICCO ČETKA/ČEŠALJ PRIRODNA DLAKA
1.200,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ekstra dugačka drška, pogodna za duboke teglice. Ergonomski dizajnirana sa nekli...
NUK KAŠIKA 2 kom.
912,87 RSD
Sačuvano u omiljne
Napravljene od nerđajućeg čelika, imaju zakrivljena sečiva sa tupim vrhom, čime je omog...
CHICCO MAKAZICE ROZE
840,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Napravljene od nerđajućeg čelika, imaju zakrivljena sečiva sa tupim vrhom, čime je omog...
CHICCO MAKAZICE PLAVE
840,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Specijalne hvataljke dizajnirane za sigurno držanje. Idealno za dnevnu negu kose.
NUK SET ČETKA + ČEŠALJ
701,19 RSD
Sačuvano u omiljne
Četkica za cucle se može jednostavno zakačiti za dršku četke za bočicu i na taj ...
NUK ČETKA ZA BOCU I CUCLU
657,72 RSD
Sačuvano u omiljne
Bebi aspirator Belvital omogućava efikasno odstranjivanje nosnog sekreta koji ugrožava ...
BELVITAL ASPIRATOR BEBI
633,60 RSD
Sačuvano u omiljne
Postojana temperatura materijala sprečava činiju da se brzo zagreje i opeče dete. Dimen...
Isključeno iz asortimana
507,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Otvor za hranu je postavljen na gornjoj strani cucle tako da usmerava mleko na nepce i ...
NUK CUCLA KAUČUK L 713041
287,28 RSD
Pročitajte

Oprema za bebe

Istraživanje i kupovina opreme za bebe obaveza je kojom će budući roditelji morati da se pozabave i pre nego sto se beba rodi. Sam spisak potrepština za bebu proširivaće se kako beba bude rasla. Za početak neophodni će vam biti:

∙ Boce i cucle,

∙ Četka i češalj,

∙ Makazice i grickalice,

∙ Sterilizatori,

∙ Termometri,

∙ Portikle,

∙ Termosi i

∙ Varalice i lančići.

Kako vreme bude prolazilo a navike i potrebe beba se budu menjale moraćete da nabavite i :

∙ Aspiratore za nos,

∙ Glodalice,

∙ Pribor za jelo i  

∙ Noše.

Boce i cucle

Bebe u prva dva do tri meseca života u proseku ne mogu da popiju više od 100ml mleka po obroku. Zato za početak, kada beba tek stigne, trebalo bi da imate dve bočice sa cuclama od po 120 ml. Danas se flašice za bebe izrađuju od plastike koja je 100% bezbedna za vaše bebe, ali i od stakla. Staklene boce su definitivno lakše za održavanje ali ukoliko ste često u pokretu i planirate da bebine obroke nosite sa vama plastične flašice predstavljaju bolji izbor. Oznaka „anticolic“ na boci predstavlja flašice za bebe koje imaju posebne ventile. Oni regulišu protok vazduha do bebinog želuca. Cucle koje idu u sklopu boca za bebe mogu biti izrađene od lateksa ili silikona. Lateks je elastičniji dok cucle od silikona duže traju. Protok kroz cuclu većina proizvođača označava sa brojevima gde najniži brij predstavlja protok „kap po kap“ i namenjen je novorođenim bebama.

Četka i češalj

Ovaj deo opreme za bebe je neophodan naročito ukoliko se beba rodi sa kosom. Neophodno je posle svakog kupanja bebi rasčešljati kosicu. Osim što je rasčešljavate  vi i masirate teme bebine glave i podstičete rast nove kose. Češalj i četka su neophodni i procesu rasčešljavanja temenjače.

Makazice i grickalice

Sečenje noktiju kod bebe nikada nije poželjna aktivnost. Za bebe postoje posebno oblikovane makazice i grickalice za nokte čiji su vrhovi zaobljeni a stranice tanje i oštrije nego kod modela za odrasle. Odvojite vremena za kupovinu makazica i grickalica i dobro se konsultujte sa roditeljima koji već imaju iskustva.

Sterilizatori

Evo jednog komada opreme za bebe koji se u upotrebi pojavio pre nekih dvadesetak godina. Sterilizatore ćete obavezno koristiti do navršenih devet meseci bebinog života. Proizvođači bebi opreme su sterilizatore kakve danas poznajemo osmislili kako bi zamenili besomučno iskuvavanje bebinih sudova, varalica i slično. Na našem tržištu možete pronaći dve vrste sterilizatora. Postoje modeli koji rade tako što se direktno uključuju u struju i postoje modeli koji koriste snagu mikrotalasne pećnice za svoj rad. I jedni i drugi u osnovi imaju isti princip rada.

Termometri

Nekada se rad termometara isključivo zasnivao na podizanju i spuštanju živinog stuba. Danas u prodaji skoro i da ih nema. Zamenili su ih termometri koji rade na baterije. Većina termometara koje danas možete naći na tržištu osim što ima mogućnost merenja telesne temperature može da meri i temperaturu prostorije i vode. Ova oprema za bebe biće vam potrebna od prvog dana.

Portikle

Portikle predstavljaju deo bebi garderobe koja će vam biti potrebna jedan duži period. Osnovna uloga portikle u prvim mesecima bebinog života je da zaštiti ostatak garderobe od vlaženja. Kasnije će nošenje portikle da štiti i od prljanja za vreme obroka. Postoje modeli portikli koji predstavljaju isključivo modni detalj i odlično se kombinuju sa ostalim delovima bebine garderobe.

Termosi

Termosi i termos torbe imaju u svojoj osnovi ulogu da određenu tekućinu koju ste predvideli za kasniju konzumaciju održe na potrebnoj temperaturi. Termosi su naročito zgodni kada se sa bebom uputite na duži dnevni izlet ili na putovanje.

Varalice i lančići

Neke bebe nikada ne osete potrebu za korišćenjem varalice dok neke bebe varalicu koriste od prvog dana. Pedijatri preporučuju korišćenje varalice do trenutka kada krenu da izbijaju prvi zubići. Tada varalicu treba polako izbacivati iz upotrebe. Lančići služe da varalica ne nestane tako lako. Ukoliko cuclu prikačite na lančić, a lančić na deo bebine garderobe varalica će uvek biti tu.

Aspiratori za nos

Postoje dve osnovne vrste aspiratora za nos koji se koriste kod beba. To su:

∙ Aspiratori za nos čiji je rad baziran na tehnologiji usisavanja putem usisivača

∙ Aspiratori za nos čiji je rad zasnovan na tehnologiji usisavanja aspiracijom.

I jedni i drugi su neophodni jer isisavanjem sekreta iz bebinog nosa sprečavamo da sekret probije sebi put dalje i izazove upale uva, donjih disajnih puteva. Takođe odstranjujemo sekret koji onemogućava normalno bebino disanje.

Glodalice

Glodalice predstavljaju odlično pomoćno sredstvo koje ne bi bilo loše da nabavite i pre nego što bebi niknu prvi zubići. Mesecima pre izbijanja zuba bebina nepca su tvrda, natečena, svrbe i bole. U tom periodu bebi je neophodna glodalica kako bi sama sebi umanjila tegobe. Postoje glodalice koje su napravljene od silikona, gume, plastike ili su ispunjene tečnošću. Ukoliko se bebi ne dopadne jedna glodalica, pokušajte da joj ponudite glodalicu nekog drugog materijala.

Pribor za jelo

Ovaj deo bebi opreme treba nabaviti u periodu kada bebi budete krenuli da uvodite nemlečnu hranu. Bilo da su u pitanju žitne, voćne ili kašice od povrća, trebalo bi bebi davati kašičicom. Oblici i veličine kašičica, ali kasnije i viljuški koncipirani su prema uzrastu i nameni. Pribor za jelo može da uključi i odgovarajuću činiju za bebe, dubok i plitak tanjir i čašu odnosno šolju. Pribori za jelo naročito za mlađe uzraste izrađuju se od bezbedne plastike, metala, ali i bambusovih vlakana.

Noše

Kada dođe vreme kupovine noše najbolje bi bilo da vaša mališan krene sa vama i sam sebi izabere nošu koja mu se dopada. Taj trenutak u kome dete samo sebi bira nošu je jako važan. Na tržištu možete pronaći veliki izbor noša. Tu su obične noše, muzičke noše, noše sa poklopcima, noše u obliku automobila i slično. Ono na šta bi trebalo obratiti pažnju je svakako uzrast za koji se noša kupuje. Dete svakako u nekom trenutku preraste nošu koju ima. Zbog anatomije i osećaja udobnosti treba otići i kupiti drugu, veću nošu.