Mrežaste gaćice

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
POSEBNA PONUDA
Prikažite više
0 proizvoda
Za izabrane kriterijume nisu pronađeni proizvodi!
Pročitajte

Mrežaste gaćice

Ukoliko ste se makar samo jednom porodile bilo prirodno ili carskim rezom sigurno znate šta su mrežaste gaćice. Ne tako davno lekari i babice su skoro zabranjivali njihovo nošenje pod izgovorom da su nehigijenske. No danas je situacija nešto drugačija. Mrežaste gaćice predstavljaju jednu od osnovnih stvari koja bi trebalo da se nađe u torbi sa kojom krećete u bolnicu na porođaj.

Donji veš za porodilje kako ga drugačije zovu nikako ne predstavlja zamenu za veš već samo jedni vrstu potpore prilikom nošenja uložaka od vate. Nedeljama posle porođaja kojim god načinom da se porodile, krvariće te. U prvim danima i tokom boravka u bolnici to krvarenje je intenzivno. Naročito za vreme intenzivnog kvarenja neophodno je da nosite ovu vrstu donjeg veša.

Kako odabrati mrežaste gaćice za porodilje?

Rupice koje se nalaze na ovoj vrsti veša za porodilje dozvoljavaće koži da diše dok elastin omogućava širenje do željene veličine i garantuje udobnost nošenja. U tom periodu kada bi najviše trebalo da ste fokusirani na stvaranje i gradnju odnosa sa bebom zaista ništa ne bi trebalo da vas ometa naročito ne žuljanje i neudobnost donjeg veša.

Mrežaste gaćice su veoma vazne i zbog same higijene. Krvarenje će biti najobilnije u prvih nekoliko dana dok će se, kako vreme bude prolazilo, sve više smanjivati. Za to vreme trebalo bi malo intenzivnije voditi računa o higijeni vaginalne regije nego inače. Ona treba da bude suva i čista a prioritet je redovno menjanje  uložaka i mrežastih gaćica.

Ovaj donji veš za porodilje je najčešće spakovan u sterilnim pakovanjima od po jednog, tri, pet ili više komada u zavisnosti od proizvođača. Predviđene su za jednokratnu upotrebu što bi značilo da se prilikom skidanja odmah bacaju. U apotekama i u specijalizovanim radnjama za mame i bebe možete pronaći različite model. Tu su dublji i plići modeli kao i modeli koji imaju kroj običnog donjeg veša te modeli koji se svojim krojem spuštaju na bokove i imaju oblik bokserica.

Kada je izbor veličine u pitanju bez obzira što većinu sastava čini elestin i tu postoje određene klase veličina. Higijenske mrežaste gaćice se u prodaju mogu pronaći u S, M, L, Xl i XXl veličini. Ukoliko se niste u trudnoći ugojili više od petnaestak kilograma slobodno možete odabrati veličinu mrežastih gaćica istu kao i veličinu donjeg veša koji inače nosite. Ukoliko je broj kilograma nešto veći savetuje se da se opredelite za veličinu za jedan ili dva broja veću u odnosu na veličinu koju inače nosite. U svako slučaju možda je bolje opredeliti se za broje veći model u odnosu na uobičajenu veličinu jer će vam udobnost svakako biti na prvom mestu.

Oporavak od porođaja je potpuno individualan. Kod nekih žena može trajati dve- tri nedelje, kod nekih žena može biti duži od mesec dana. Takođe može se kod iste žene razlikovati od porođaja do porođaja. Saveti stručnjaka su da se mrežaste gaćice zajedno sa pamučnim ulošcima nose sve dok god imate krvarenje i dok god se potpuno ne oporavite od porođaja.