Čišćenje

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brend
POSEBNA PONUDA
Prikažite više
Cena
6 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Čisti kožu od svih nečistoća. Otkriva njenu blistavost. Za osetljivu kožu.
VICHY PURETÉ THERMALE PENA ZA ČIŠĆENJE OSETLJIVE KOŽE 150...
2.122,80 RSD
Sačuvano u omiljne
Visoka efikasnost čišćenja surfaktantima za čišćenje koji su odabrani za ...
LA ROCHE-POSAY MICELARNA VODA ZA ČIŠĆENJE REAKTIVNE KOŽE ...
1.905,84 RSD
Sačuvano u omiljne
Pririodni koloid ovsa, Likokalkon A, ceramidi Efikasno uklanja šminku i pomaže k...
EUCERIN DERMATOCLEAN 3U1 MICELARNA VODA 200 ml
1.491,63 RSD
Sačuvano u omiljne
Čisti i uklanja višak sebuma bez narušavanja zaštitne barijere kož...
CERAVE PENUŠAVI GEL ZA ČIŠĆENJE ZA NORMALNU DO MASNU KOŽU...
1.369,96 RSD
Ušteda 20%
1.712,45 RSD
Sačuvano u omiljne
Čisti i hidrira bez narušavanja zaštitne barijere kože
CERAVE HIDRANTNA EMULZIJA ZA ČIŠĆENJE ZA NORMALNU DO SUVU...
1.034,03 RSD
Ušteda 20%
1.292,54 RSD
Sačuvano u omiljne
Čisti i hidrira bez narušavanja zaštitne barijere kože
CERAVE HIDRANTNA EMULZIJA ZA ČIŠĆENJE ZA NORMALNU DO SUVU...
750,64 RSD
Ušteda 20%
938,30 RSD
Pročitajte

Čišćenje

Redovno i temeljno čišćenje kože lica i tela predstavlja osnov svake pravilne nege. Pravilno korišćenje kozmetičkih preparata koji su predviđeni u tu svrhu neophodno je kako leti tako i zimi.

Briga o koži je veoma važna jer ona predstavlja prvu i možda najvažniju odbranu od svih negativnih uticaja koji dolaze iz spoljašnje sredine i koje mogu da naškode našem zdravlju.

Kožu lica i tela treba negovati i redovno je čistiti. Ujutru se koža čisti i priprema za sve naše dnevne aktivnosti dok se u večernjim satima, tačnije pred spavanje, koža čistiti kako bi se odstranila sva prljavština i nečistoće koje su se u toku dana sakupile na površini kože.

Pravilna nega i čišćenje kože počinju još od malena. Osim stvaranja navika redovnog umivanja i pranja ruku tu su još i redovno tuširanje i kupanje.

Danas na tržištu postoji sijaset proizvođača proizvoda i preparata za čišćenje lica i tela koji se utrkuju u inovativnim rešenjima i kombinaciji prirodnih i sintetičkih supstanci kako bi povećale učinak svojih kozmetičkih proizvoda.

U ponudi su različiti:

∙ Gelovi za čišćenje,

∙ Pene za čišćenje,

∙ Ulja za čišćenje,

∙ Emulzije za čišćenje

∙ Losioni za čišćenje i

∙ Micelarne vode.

Gelovi za čišćenje kože lica i tela na tržištu postoje već dugi niz godina. Sastav pa samim tim i učinak gelova koji se koriste za čišćenje kože lica i gelove koji se koriste za čišćenje kože tela su različiti. Gelovi koji čiste kožu tela i/ili lice su osmišljeni za svakodnevnu upotrebu. Ovi kozmetički preparati su nešto gušće strukture u odnosu na sve ostale vrste preparata za čišćenje. Veoma često gelovi za čišćenje u svom sastavu sadrže čestice koje imaju ulogu blagog pilinga kože. To su najčešće čestice različitih soli, aktivnog uglja i slično. Kada se uradi piling kože ona se očisti od izumrlih ćelija i stvara prostor za nastanak novih ćelija kože. Određene linije gelova za čišćenje pogodne su i za skidanje šminke. Odlično uklanjaju nečistoće i bakterije sa lica i tela i iz tog razloga se preporučuju adolescentima ali i ljudima sa masnom i mešovitom kožom.

Pene za čišćenje kože lica i tela su nešto laganije teksture. Koriste se u slučajevima kada nemate mnogo vremena jer ukoliko i ostane neispranih tragova, koža će ih brzo upiti bez bilo kakvih posledica. Pene za čišćenje služe za površinsko uklanjanje nečistoća sa kože i nemaju mogućnost dubljeg prodiranja. Pogodne su za sve tipove kože i preporučljive za sve uzraste, a naročito za ljude sa osetljivom kožom lica i tela.

Osnovu ulja za čišćenje lica i tela predstavljaju minerali koji imaju ulogu da istovremeno sakupe nečistoće i neguju kožu. Korišćenje ulja se ne preporučuje ljudima sa masnom  kožom jer bez obzira na ispiranje mogu da začepe pore. Ipak odličan su izbor za ljude koji imaju mešovit i suv tip kože jer će njihovim nanošenjem kožu zaštiti daljeg isušivanja i oštećivanja.

Emulzije za čišćenje predstavljaju kozmetička sredstva koja se ne ispiraju. Koriste se tako što se nanose na pamučne tufere i kojima se kružnim pokretima prelazi preko površine kože i na tak način se vrši uklanjanje nečistoća. Tekstura i sastav su malo gušći pa se ne preporučuje ljudima koji imaju masnu kožu. Sa druge strane emulzije za čišćenje su se odlično pokazale kada je u pitanju nega osetljive, suve i ispucale kože.

Losioni za čišćenje mogu osim fizičkog uklanjanja nečistoća sa kože da poseduju i antibakterijska svojstva. Iz tog razloga predstavljaju odličan izbor kada je u pitanju čišćenje i nega kože adolescenata ali i sportista  i svih ostalih ljudi čija je kože u većoj meri izložena negativnim delovanjima iz spoljašnje sredine.

Micelarna voda za čišćenje kože lica i tela je relativno nov kozmetički proizvod na tržištu. Svoje mesto je pridobila iz razloga što je jednostavna za rukovanje, a efikasnost čišćenja naročito kože lica je nemerljiva u odnosu na ostale proizvode. Micelarna voda, za razliku od većine ostalih proizvoda  predstavlja proizvod 3 u 1. Micele koje ulaze u sastav micelarne vode predstavljaju male molekule koji sakupljaju nečistoće na svojoj površini a istovremeno i hidriraju kožu. Iz ovog razloga micelarne vode za čišćenje pogodne su za upotrebu kod svakog tipa kože.