Pumpe za izmuzavanje

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brend
POSEBNA PONUDA
Prikažite više
Cena
1 proizvoda
Sačuvano u omiljne
NUK JOLIE ručna pumpa za mleko radi na principu ručne usisne pumpe i pruža sledeće pred...
NUK PUMPA ZA IZMUZIVANJE
4.517,10 RSD
Pročitajte

Pumpe za izmuzavanje

U prvim nedeljama bebinog života najvažnije je da napreduje po svim pedijatrijskim merilima. Svakako, prvi i najvažniji preduslov za to je da beba redovno jede i da bude uobročena u smislu da uzima predviđenu  količinu mleka i u određeno vreme.

Mame koje doje znaju da je ponekada teško organizovati svaki obrok. Možda radite ili jednostavno imate obaveze i bebu ćete morati da ostavite određeno vreme na čuvanje. Iz tog razloga je pumpa za izmuzavanje odlično rešenje. I ne samo u ovim situacijama. Mamama koje doje od prvog dana preporučuje se nabavka pumpice za izmlazivanje najčešće iz sledećih razloga:

∙ Na početku dojenja beba nema dovoljno snage da povuče kompletnu količinu mleka iz grudi. Da ne bi dolazilo do začepljivanja i upala dojki najbolje je posle svakog podoja izvući višak mleka korišćenjem pumpice za grudi.

∙ Ukoliko vam se grudi ipak upale, pumpica je odlično rešenje jer će vam snaga njenog rada razbiti nastale čvoriće i začepljenja i izvući preostalu količinu mleka.

∙ Ukoliko vam posle svakog podoja ostane poveća količina mleka u grudima, a znate da je beba dobro jela, nije loše pumpicom izvući ostatak. Možete ga bebi ponuditi preko flašice ili ga jednostavno zamrznuti.

∙ Pumpa za izmuzavanje je odlično rešenje i prilikom putovanja ili različitih poseta. Jednostavno se izmlazite, pripremite predviđene količine mleka, pravilno ih uskladištite i mirni ste određeni period.

∙ Ukoliko podoj traje dugo i niste u prilici da duže od pola sata budete u sedećem i polusavijenom položaju korišćenje pumpe za dojenje će vam skratiti vreme boravka u neudobnom položaju tela.

Koje vrste pumpi za izmuzavanje postoje?

Na našem tržištu u ponudi su dve osnovne vrste pumpica za izmlazavanje. Ti su:

∙ Ručne pumpe za izmlazavanje i

∙ Električne pumpe za izmlazavanje.

Ručne pumpe za izmuzavanje ili manuelene pumpice za grudi su nešto duže na tržištu. Predstavljaju odlično rešenje u svim gore navedenim situacijama. Mame se često odlučuju za modele ručnih pumpica za grudi je mogu same da odrede ritam izmlazivanja i neretko se čuju i komentari da ručne pumpice bolje imitiraju bebino sisanje. Ove pumpice za izmuzavanje rade po sistema ručne usisne pumpe gde pokret ruke isisava određenu količinu vazduha iz prostora između dojke i dela pumpice koji prijanja na dojku. Na taj način izvlači određene količine mleka pri svakom pokretu i kroz kanal je prosledjuje i skladišti u donjem delu pumpe koji je veoma često spojen za flašicu. Ručna pumpa za izmlazivanje se sastoji iz nekoliko delova, svi su rasklopivi i mogu se prati na visokim temperaturama. Za bebu do šestog meseca života neophodno je posle svakog čišćenja i pranja pumpicu za grudi i streilisati u predviđenim sterilizatorima.

Elektručna pumpa za izmuzavanje  se u upotrebi pojavila nešto kasnije. Princip rada je isti kao i kod manuelene pumpe osim što za sam rad ne upotrebljavate vašu snagu nego je tu elekromotor čiji rad pokreće struja. Izuzetno je laka za korišćenje i veoma prijatna za upotrebu jer vi ništa ne morate da radite. Samo je uključite na izvor napajanja i sačekate da završi rad. Ono što krasi sve prouzvođače električnih pumpica za izmlazivanje je i to što njihov rad obezbeđuje stalan i pravilan protok mleka iz dojke u mesto za skladištenje. Određeni noviji modeli električnih pumpica za dojenje imaju mogućnost da samo podešavate brzinu protoka mleka kao i intenzitet samog izmuzavanja. Uz neke modele ovih pumpi u kompletu dolaze i kese koje direktno možete da spojite na pumpicu i da mleko direktno iz grudi zamrznete i sačuvate za kasnije.

Za koji god model pumpi za izmuzavanje da se opredelite imajte u vidu da i jedne i druge moraju redovno da se održavaju i sterilišu kako bi sačuvali zdravlje vaše bebe.