Kašice

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Uzrast
Brend
POSEBNA PONUDA
Prikažite više
Cena
10 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Kašice 28162
Namenjeno za stariju odojčad od 8 meseci života i malu decu.
HIPP KAŠICA PILETINA + PARDAJZ + KROMPIR 220g
373,50 RSD
Sačuvano u omiljne
Kašice 28165
Namenjeno za decu od 12 meseci.
HIPP KAŠICA ĆURETINA + POVRĆE 220g
373,50 RSD
Sačuvano u omiljne
Kašice 28166
Namenjeno za decu od 12 meseci.
HIPP KAŠICA PILETINA + POVRĆE + TESTENINA 220g
373,50 RSD
Sačuvano u omiljne
Kašice 28133
Namenjeno za stariju odojčad od 6 meseci života i malu decu.
HIPP KAŠICA INTEGRALNE ŽITARICE + VOĆE 190g
360,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kašice 28157
Namenjeno za stariju odojčad od 4 meseci života i malu decu.
HIPP KAŠICA BRESKVA + KRUŠKA 190g
358,50 RSD
Sačuvano u omiljne
Kašice 28119
Namenjeno za stariju odojčad od 5 meseci života i malu decu.
HIPP KAŠICA ĆURETINA OBROK 190g
343,50 RSD
Sačuvano u omiljne
Kašice 28152
Namenjeno za stariju odojčad od 4 meseci života i malu decu.
HIPP KAŠICA TELETINA + PIRINAČ + ŠARGAREPA 190g
343,50 RSD
Sačuvano u omiljne
Kašice 28153
Namenjeno za stariju odojčad od 5 meseci života i malu decu.
HIPP KAŠICA TELETINA + POVRĆE + KROMPIR 190g
343,50 RSD
Sačuvano u omiljne
Kašice 28159
Namenjeno za stariju odojčad od 4 meseci života i malu decu.
HIPP KAŠICA JAGNJETINA + ŠARGAREPA + KROMPIR 190g
343,50 RSD
Sačuvano u omiljne
Kašice 28135
Namenjeno za stariju odojčad od 4 meseci života i malu decu.
HIPP KAŠICA BANANA + BRESKVA + JABUKA 190g
329,82 RSD
Pročitajte

Kašice 

Pravo vreme za uvođenje nemlečne ishrane u bebin jelovnik je između 4. i 6. meseca života. Čvrstu hranu nikako ne treba uvoditi na silu. Beba će vam sama pokazati želju za drugim ukusima tako što će:

∙ Sa zanimanjem da posmatra druge dok jedu,

∙ I sama pokušavati da dohvati hranu sa stola,

∙ Za vreme svojih obroka jasno pokazivati da je gladna ili da je sita,

∙ Sedeti samostalno,

∙ Udvostručila je svoju težinu sa rođenja.

Prve kašice za bebe

Kada krenete sa nemlečnom ishranom prvo što bi trebalo da bebi uvodite su žitne kašice. Prvo pirinčane i kukuruzne ( bezglutenske), a zatim i sve ostale. Negde tri nedelje nakon prvog obroka od žitarica trebalo bi početi sa uvođenjem kašica od povrća.

Uvođenje prvog obroka od povrća bi trebalo početi sa ručkom. Zatim polako mlečni obrok koji beba dobija u večernjim satima pre spavanja zamenite takođe čvrstim namirnicama. Ne bi bilo loše da jutarnji obrok do navršenih bebinih godinu dana ostane mlečan.

Kada se krene sa kašicama, zbog ukusa najbolje je prvo krenuti sa kašicama od povrća. Najidealnije bi bilo da počnete sa 4 do 6 malih kašičica pirea od povrća za vreme ručka. Posle toga slobodno bebi dopunite obrok mlekom ili adaptiranom formulom. Možete povećavati broj kašičica za nekoliko svaki dan. Najbolje je krenuti sa kašicom napravljenom od jednog povrća. Pedijatri savetuju da su šargarepa ili bundeva najidealnije za početak. Veoma brzo u kašu čiste šargarepe ili bundeve možete dodati i krompir ili tikvicu.

Prve bebine kašice moraju biti glatke poput paste. Na tržištu postoje kuhinjski aparati koji su specijalizovani za bebe. Oni osim što imaju funkciju sitnjenja i pasiranja namirnica pojedini aparati mogu i da zagreju ili skucaju samo povrće.

Kašice za bebe iz teglice

Roditelji su često u dilemi da li da svojoj bebi daju industrijski proizvedene kašice iz teglica. Prema istraživanjima nutricionista iz Škotske ustanovljeno je da domaće kašice veoma često zbog nepravilne i neadekvatne termičke obrade sadrže manje nutritivne vrednosti od hrane za bebe koja je industrijski proizvedena i spakovana u teglicama. Studije širom sveta takođe upozoravaju na sve veće koncentracije  pesticida i antibiotika u hrani na početku 21. veka.

Kao glavne razloge za kupovinom gotovih kašica za bebe roditelji navode nedostatk vremena i uslova za pripremu domaćih kašica. Kupovne kašice su odličan izbor kada ste na putovanjima, izletima, posetama prijateljima i slično. Kaša čvrste hrane koja se nalazi u teglici pasterizovana je i hermetički zatvorena tako da nema opasnosti od kontaminacije ili prosipanja.

U kašama za bebe koje se nalaze u teglicama mogu da se nađu pojedinačna voća i povrća ili kombinacije. Za nešto starije bebe tu su i kombinacije sa različitim vrstama mesa i testeninom.

Pošto se kod beba sa čvrstom hranom kreće oko četvrtog meseca i kupovne kašice za bebe su svojim sastavom i količinom koncipirane na taj način.

Kašice koje ćete davati bebi uzrasta od četiri ili pet meseci života sadrže jednu do dve voćke ili povrće u kombinaciji. Ukoliko su u pitanju kupovne voćne kašice tu su najčešće jabuka, kruška, banana, kajsija i breskva. Često možete ove voćne kašice da nađete i u kombinaciji sa keksom ali se njihovo davanje ne preporučuje ukoliko beba nije probala namirnice koje sadrže gluten. Kada su u pitanju prve industrijske kašice od povrća najčešće su one od šargarepe ili bundeve ili kombinacije sa krompirom ili pirinčanim brašnom. Količina kaše koja se nalazi u teglicama varira od proizvođača do proizvođača ali im se gramaža kreće oko 125 g.

Kašice koje su predviđene za 5+ meseci sadrže kombinacije nekoliko namirnica i žitarice. Do tog perioda već bi trebalo da je vaša beba probala i namirnice koje sadrže gluten. Često kašice u teglicama za bebe ovog uzrasata koje sadrže kombinaciju povrća u svoj sastav imaju i meso. Kod beba se kreće sa piletinom i ćuretinom, da bi se kasnije u ishranu uvela i teletina, junetina, jagnjetina.

Kašice u teglicama koje će konzumirati bebe 8+ i 12+ meseci sadrže gramažu , u zavisnosti od proizvođača, od 220 g do 250 g. Do ovog period bebama su već i nikli prvi zubići tako da ove kašice sadrže malo veće komadiće hrane koje će beba moći sa lakoćom da savladava.