Instant kašice

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Uzrast
Brend
POSEBNA PONUDA
Prikažite više
Cena
1 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Pripremljena sa mlekom pruža savršen doživljaj malim nepcima u razdoblju kada de...
KEKSOLINO 200g
365,60 RSD
Pročitajte

Instant kašice

U periodu bebinog razvoja negde između četvrtog i šestog meseca života majčino mleko ili adaptirana formula više ne zadovoljavaju kompletnu potrebu odojčadi za hranjivima materijama. Bilo da su već izbili prvi zubići ili ne beba u ovom periodu već ima nagon za prihvatanjem, žvakanjem i gutanjem hrane koju unosi.

Prva dopunska čvrsta  hrana koja će se bebi polako uvoditi  nakon majčinog mleka ili adaptiranog mleka jesu instant kašice. Instant kašice za bebe, kako im i samo ime kaže predstavljaju gotove bebi kašice koje se izuzetno lako spremaju. Istovremeno štede vreme, bebama pružaju kvalitetan obrok prepun vlakana, minerala i vitamina.

Kada krenuti sa instant kašicama za bebe?

Žitarice obično predstavljaju prvu čvrstu  hranu sa kojom se odojče susretne. One su prepune gvožđa, vitamina B kompleksa ali i kalorija koje su bebi neophodne za pravilan rast i razvoj.  Većina proizvođača instant kašica njihov sastav upravo bazira na žitaricama različitih vrsta.

Sa davanjem instant kašica svojoj bebi možete početi već sa navršenim četvrtim mesecom života. Neke bebe će odmah prihvatiti nove ukuse, ali će biti i onih beba koje će u prvo vreme odbijati. Rast i razvoj svakog deteta je individualan. Međutim kada su spremne za uvođenje čvrste hrane skoro sve bebe šalju „signale“ koje možete da prepoznate:

∙ Stabilno držanje glave,

∙ Sedenje u uspravnom položaju,

∙ Zainteresovanost za drugu hranu i

∙ Glad nakon obroka koje sadrži majčino mleko ili adaptiranu formulu.

Pedijatri će vam za početak uvođenja čvrste hrane preporučiti pirinač i kukuruz, tačnije instant kašice koje od žitarica sadrže pirinač i/ili kukuruz u kombinaciji sa adaptiranim mlekom ili bez. Zašto? Pirinač i kukuruz predstavljaju lako svarljive žitarice koje ne sadrže gluten ( protein koje se nalazi u pšenici i raži i kod osetljivije dece može da izazove bolest koja se zove glutenska enteropatija). Baš iz ovog razloga mora se početi sa pirinčanim i kukuruznim instant kašicama. U zavisnosti od proizvođača ove žitarice mogu biti kombinovane sa adaptiranim mlekom i veoma lako se rastvaraju, prema specifikaciji proizvođača, u prokuvanoj vodi ili se mogu naći samostalno. U tom slučaju možete izabrati da instant kašicu  rastvorite u adaptiranoj formuli ili majčinom mleku.

Posle navršenih šest meseci može se krenuti, uz praćenje, sa davanjem kombinovanih instant kašica za bebe koje sadrže kombinacije žitarica poput: pšenice, prosa, ječma, raži i slično, takođe pomešane sa adaptiranom formulom ili ne.

Kada počinjete sa davanjem žitarica u vidu instant kašica količina bi trebalo da se kreće od 120 ml do 150 ml. Kako vreme bude prolazilo, a vi ne budete uočavali nikakve negativne pojave, količinu možete da povećavate. Obroke instant žitarica uvek treba davati kašičicom, nikada bočicom. Ovaj postupak hranjenja je za većinu roditelja naporniji i iziskuje više vremena. Ali svakako se isplati jer ovakvim načinom davanja instant kašice vi kod vaše bebe smanjujete rizik pojave karijes, i  kontrolišete brzinu unosa hrane.

Instant kašice na bazi žitarica predstavljaju i odličan izbor obroka kada nemate vremena da kuvate ili ste opterećeni drugim obavezama. rastvorite instant žitarice u prokuvanu vodu ili mleko i za tili čas imate obrok za vašeg mališana prepun hranjivih sastojaka.