Igračke

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brend
POSEBNA PONUDA
Prikažite više
Cena
11 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Dimenzije table za igru: 24x24x3.3 cm. Preporučen uzrast: za decu stariju od 5 godina.
PINO IGRA NE LJUTI SE ČOVEČE
2.370,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Didaktička i društvena igra – PINO Šarena kula, razvija kod dece: ...
ŠARENA KULA
2.085,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Četiri plišana oblika veselih boja koji se nižu na plišanu osnovu. &Scaro...
PLIŠANA IGRAČKA SLAGALICA ŽIRAFA/SLON
1.968,30 RSD
Sačuvano u omiljne
Interaktivna igračka koja podstiče istraživanje kod dece, razvoj kordinacije i percepci...
PLIŠANA IGRAČKA ŽIRAFA
1.895,40 RSD
Sačuvano u omiljne
Šarene loptice koje se spuštaju niz tobogan sa klik-klak zvukom.
PLASTIČNA IGRAČKA KULA
1.647,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Prelepa muzička plišana igračka na potez, veselih boja, koja će razveseliti va&s...
PLIŠANA IGRAČKA ŽIRAFA/SLON 81451
1.589,22 RSD
Sačuvano u omiljne
Muzička plišana šuškava igračka na potez, veselih  boja, koja...
PLIŠANA MUZIČKA IGRAČKA NILSKI KONJ 81528
1.417,50 RSD
Sačuvano u omiljne
Edukativna igračka pomaze detetu u razvoju kordinacije pokreta i logičkog zaključivanja...
PLASTIČNA IGRAČKA KUĆICA
1.174,50 RSD
Sačuvano u omiljne
EkoStep točkići pripadaju kolekciji igračaka namenjenih deci svih uzrasta kao nezaobila...
TOČKIĆI BUS
1.100,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Muzička plastična igračka na potez u obliku pečurke, veselih  boja, koja će razves...
PLASTIČNA IGRAČKA PEČURKA
983,25 RSD
Sačuvano u omiljne
Plastične zvečke, veselih boja i zanimljivih oblika koje će beba veoma brzo zavoleti.
PLASTIČNA ZVEČKA 81602
306,18 RSD
Pročitajte

Igračke

Kada se prisetite vašeg detinjstva velika većina se seti nekih karakterističnih igračaka koje su iz samo vama poznatih razloga bile omiljene. Bilo da se radilo o nekoj plišanoj igrački, drvenom autiću ili lutki ona je morala stalno da bude uz vas.

Ni danas se skoro ništa nije promenilo. Deci kupujemo igračke koje im više ili manje zadrže pažnju, ali oni uvek izdvoje jednu do dve omiljene.

Jedno je sigurno, bez određene igračke neće proteći ni jedna jedina dečija aktivnost.

Kako odabrati odgovarajuću igračku?

Danas postoji čitava jedna nauka koja se bavi osmišljavanjem,  kreiranjem i konstrukcijom dečijih igračaka. Tu su edukativne igračke poput drvenih, gumenih kocki, lopte, plišane igračke ali i plastične figurice koje svojim izgledom i pokretima imitiraju likove iz trenutno popularnih crtanih filmova.

Kada kupujete igračku bilo za svoje dete ili kao poklon nekom drugom mališanu obavezno  vodite računa o ograničenju koje stoji na pakovanju svake igračke, a koje se tiče uzrasta deteta. Tu su, osim sitnih delova, zastupljeni i različiti sadržaji koji mlađoj deci mogu da budu nejasni a starijoj deci dosadni.

Generalno igračke za decu možemo da podelimo prema uzrastu kojem su namenjene. Tako imamo:

∙ Igračke za bebe do godinu dana,

∙ Igračke za decu od prve do treće godine,

∙ Igračke za decu u trećoj godini,

∙ Igračke za decu u četvrtoj i petoj godini i

∙ Igračke za decu predškolskog uzrasta.

Funkcionalni oblik igre je jedina igra koji bebe do godinu dana mogu da razviju. To bi značilo da deci tog uzrasta igračke isključivo služe za razvijanje motoričkih, senzitivnih i perceptivnih čula. Igračke su koncipirane tako da služe za ponavljanje pokreta i radnji koje izazivaju određene reakcije u vidu šuštanja, različitih zvukova, zveckanja i slično. U prvih par meseci to su zvečke, šarene plišane igračke jarkih boja, a od nekog trećeg ,četvrtog meseca to su igračke koje mogu da se uhvate, dohvate, guraju, poput drvenih oblika sa točkićima, manjih loptica i slično.

U periodu od napunjene godine pa do nekog osamnaestog meseca života beba ovladava pokretima poput ustajanja, pridržavanja. Igračke koje bi deci bile najpodesnije u ovom uzrastu su različite guralice, kolica, igračke koje mogu da se vuku. Za ovaj uzrast odlične su i igračke poput lopti, malih i srednjih koje će moći da se kotrljaju, šutiraju, bacaju. Ukoliko se u tom periodu poklopi i odlazak na more obavezno nabavite kantice, lopatice i sve ostalo od igračaka za plažu. U ovom periodu javljaju se i interesovanja za simboličke igre. Igre ne zahtevaju neke posebne i specijalne igračke. Deca jednostavno imaju potrebu da oponašaju odrasle, njihovo ponašanje i pokrete.

Dete koje ima više tri godine već  ima formiran svoj stav o tome sa kojim igračkama želi da se igra sa kojima ne. Napolju može  da vozi trotinet da se igra loptom sa drugovima. Aktivnosti vezane za zatvoren prostor uključivaće igračke poput plastelina, bojica, flomastera, bojanki i slično. Tu su svakako i igračke koje će oponašati njegove omiljene crtane junake.

Igračke za decu uzrasta od četiri i pet godina već uključuju igre koje imaju pravila, ograničenja i uputstva. Ovo je pravo vreme da svom mališanu ponudite neku jednostavniju verziju Ne ljuti se čoveče ili nešto slično. U ovom uzrastu sjajne su igračke koje stvaraju interakciju među vršnjacima tako da se u okviru toga razvijaju i fini socijalni odnosi među vršnjacima.

Predškolski uzrast dece predstavlja posebnu kategoriju kada su u pitanju igračke. Deca u ovom uzrastu ozbiljno istražuju svoju okolinu i intenzivno se interesuju za određene oblasti. Ukoliko se dete interesuje za slova i čitanje tu su drvene table sa ćiriličnim i latiničnim pismom, različiti interaktivni bukvari i ostalo. Svog budućeg školarce možete obradovati nekim naučnim setom ili društvenom igrom koja zahteva istraživanje i povezivanje činjenica.