SIGURNO PLAĆANJE PLATNIM KARTICAMA!
BESPLATNA ISPORUKA ZA RAČUN PREKO 4.500 DINARA
ZGLOBEX DOLOAKTIV 10 kapsula ZGLOBEX DOLOAKTIV 10 kapsula
ABELA PHARM

ZGLOBEX DOLOAKTIV 10 kapsula

Šifra artikla: 44801

ZGLOBEX ® DoloAktiv® je prirodni preparat koji ciljano deluje na upalne procese u zglobu.

Proveri dostupnost
( Odredi veličinu )
  • NSZ
0+ komada na lageru
Sačuvajte u listi želja
Pomoć

Bilo da je oštećenje hrskavice izazvano autoimunskim odgovorom, kao u slučaju reumatoidnog artritisa ili je oštećenje posledica mehaničkih i biohemijskih zbivanja, kao u slučaju degenerativnog osteoartritisa i sportskih povreda, sva oštećenja hrskavice posredovana su istom reakcijom: zapaljenskim, tj. upalnim procesom.

Zapaljenje, tj. upala se širi zahvaljujući proinflamatornim supstancama od kojih su najznačajniji azot-monoksid (NO), IL-1, TNF-α i prostaglandini. Količina ovih jedinjenja u tkivima zgloba direktno je proporcionalna stepenu oštećenja hrskavice. To znači da se zapaljenje i oštećenja hrskavice mogu ublažiti smanjenjem produkcije ovih supstanci

 

Aktivni sastojci preparata ZGLOBEX ® DoloAktiv® pomažu da se blokira aktivnost supstanci odgovornih za zapaljenje i destrukciju tkiva zgloba. Na taj način, ZGLOBEX ® DoloAktiv® deluje na sam uzrok problema, pomaže sprečavanje propadanja hrskavice i ostalih struktura zgloba, smanjuje bol i povećava pokretljivost.

Odabrane komponente ZGLOBEX ® DoloAktiv®-a dobijene su iz prirodnih izvora najsavremenijim tehnološkim postupkom i pokazuju komplementarno dejstvo na uzrok i simptome artritisa.Suvi ekstrakt korena harpagofituma ili đavolje kandže (lat. Harpagophytum procumbens) koji ulazi u sastav DoloAktiv®-a tradicionalno se koristi za ublažavanje simptoma reumatoidnog artritisa i osteoartritisa. Ekstrakt sadrži visoke doze feniletanoidnih glikozida, od kojih je najvažniji harpagozid sa snažnim antiinflamatornim, antireumatskim i analgetskim dejstvom. Najnovija klinička istraživanja potvrđuju efikasnost harpagozida kod simptoma artritisa i efekat sličan antireumatskim lekovima kao što su COX-2 inhibitori (rofekoksib).

Pinus pinaster, ili primorski bor ima visok sadržaj procijanidina, koji imaju dvostruki efekat: snažno antioksidativno i antiinflamatorno dejstvo. Istraživanja pokazuju da je antiinflamatorno dejstvo kumulativno, tj. da se vremenom pojačava. Procijanidini koji ulaze u sastav ZGLOBEX ® DoloAktiv®-a inhibiraju dejstvo enzima COX-1 i COX-2 koji su odgovorni za zapaljenje, otok, bol i oštećenja na hrskavici. Inhibicijom ovih enzima, DoloAktiv® štiti hrskavicu i ublažava postojeće tegobe. Dodatni benefit ovih supstanci je što deluju i na krvne sudove, pa poboljšavaju prokrvljenost i imaju antiagregacioni efekat sličan aspirinu.

Prirodne sirovine, optimalne doze i kontrolisan sastav komponenti iz preparata ZGLOBEX® DoloAktiv® garantuju bezbednost za dugotrajnu upotrebu, bez neželjenih dejstava. ZGLOBEX® DoloAktiv® se proizvodi posebnom patentiranom tehnologijom čime se višestruko pojačava efikasnost s jedne, i smanjuje mogućnost neželjenih efekata standardne terapije s druge strane.

ZGLOBEX® DoloAktiv® poseduje antiinflamatorno, imunoregulatorno i analgetsko dejstvo, a pokazan je i zaštitni efekat na jetru, naročito značajan za pacijente koji su zbog težine osnovne bolesti na dugotrajnoj i agresivnoj terapiji.

Na ovaj način olakšava osnovne simptome bolesti zglobova: bolove, ograničen obim pokreta, osećaj ukočenosti u zglobovima, kao i one specifične za inflamatorne bolesti: otok i crvenilo, te sprečava razvoj kasnijih komplikacija u vidu deformiteta i nepokretnosti zglobova.

Efekat ostvaruje na molekularnom nivou što je pokazano brojnim kliničkim studijama.

Mehanizam dejstva uključuje više komponenti:

  • Smanjuje koncentraciju azot-monoksida. Upotrebom DoloAktiv®-a značajno se redukuje koncentracija azot-monoksida u serumu i zglobnoj tečnosti. Smanjuje produkciju azot-monoksida od strane sinovijalne membrane i hrskavice i smanjuje oštećenje ćelija hrskavice
  • Inhibicija COX-1 i COX-2 enzima, slično antireumaticima
  • smanjuje nivo IL-1 koji je pri zapaljenskim bolestima značajno uvećan i tako smanjuje intenzitet imunskog odgovora
  • inhibira sintezu inflamatornih faktora prostaglandina ε2 i leukotrijena

ZGLOBEX® DoloAktiv® smanjuje koncentraciju supstanci koje učestvuju u zapaljenskoj reakciji pa na taj način smanjuje upalu, ublažava bol i ukočenost, sprečava deformitete i kasnije posledice bolesti.

Preporučuje se kod simptoma osteoartritisa i reumatoidnog artritisa gde značajno skraćuje epizode i intenzitet pogoršanja, kod bolova u zglobovima i mišićima, i kao dugotrajna zaštita hrskavice od oštećenja.

Kod osoba sa početnim oblikom artritisa – DoloAktiv® deluje zaštitno na hrskavicu, ublažava postojeće simptome i sprečava progresiju bolesti.

Kod osoba sa uznapredovalim sipmtomima – DoloAktiv® pojačava dejstvo nesteroidnih antireumatika (NSAIL) pa se njihova doza vremenom može smanjiti. Na taj način štiti se želudac od neželjenih dejstava NSAIL.

Kod osoba sa reumatoidnim artritisom – omogućava novi pristup lečenju bolesti zglobova, komplementaran sa postojećom terapijom. Dobro se kombinuje i pojačava dejstvo metotreksata. Na taj način skraćuje se trajanje relapsa bolesti i progresivna oštećenja.

1-2 kapsule dnevno

.Suvi ekstrakt korena đavolje kandže (lat. Harpagophytum procumbens) 200mg 

.Suvi ekstrakt  kore primorskog bora (Pinus pinaster) 100mg

Vitamin C 40mg

Mangan Glukonat dihidrat  13,11mg

Vitamin D3 2mg

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični proizvodi

Sačuvano u omiljne
Forticolinn sadrži specifične bioaktivne kolagene peptide i kalcijum laktat optimizovan...
2.160,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Orthomol Arthro plus je dijetetski preparat sa posebnom medicinskom namenom. Namenjen j...
7.728,00 RSD

Možda vam se svidi

Sačuvano u omiljne
Brzo se resorbuje i donosi olakšanje kod povreda i zapaljenskih procesa na zglobovi...
792,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Krema protiv bolova.
1.030,25 RSD
Sačuvano u omiljne
Olakšava oporavak nakon povreda, uganuća i pomaže kod bolne ukočenosti zglobova.
540,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Khan Yaki je perforirani flaster na bazi kapsaicina koji ima dugotrajno toplotno delova...
240,00 RSD
string(0) ""
string(0) ""