Novosti
30.06.2020.

Sunčajte se sa osmehom

Gde god da kreneš, bez obzira na vreme, uvek sa sobom ponesi Sunce!
 Anthony J. D, Angelo.

Smejte se, jer život je lep i ima toliko razloga zbog kojih treba da se smejete. Recept za sreću je vrlo jednostavan. Sve "sastojke" imate u svojoj blizini. "Pomešajte" drage ljude, dobru muziku i mnogo sunca.

Sa jedne strane sunce je jako bitan faktor za naše zdravlje. Sunčeva svetlost je bitna za pravilan rast i razvoj čitavog organizma, za efekat vitamina D i formiranje koštanog sistema, kao i za funkcionisanje centralnog nervnog sistema. Međutim, ako ne znamo pravilno da ga "iskoristimo" ono će postati neprijatelj našeg zdravlja. Sunčevo zračenje se sastoji od vidljive i infracrvene svetlosti koje izazivaju osećaj toplote i UV zraćenja koje izaziva crvenilo i opekotine. Čovek ne može direktno da oseti UV zračenje. Iako oblaci slabe intenzitet UV zračenja koje prolazi kroz njih, 50-80% zraka prolazi kroz oblake i difuzno rasejano zračenje može biti dovoljno intenzivno da izazove crvenilo i opekotine kože. Zbog toga često, kada je jako sunce i duva vetar nemamo osećaj toplote, ali zato veoma lako izgorimo. Zaštitna krema nas štiti samo određeno vreme. Kreme treba nanositi pre sunčanja i na svakih dva sata. Bitno je da se zaštita nanosi i nakon svakog izlaska iz vode u dovoljnoj količini.

Na našem sajtu možete pročitati tekstove o bezbednom sunčanju, beta karotenu, savete za negu kože nakon sunčanja i kako da postupite u slučaju opekotina od sunca. Takođe, tu su korisne informacije o sunčanju ukoliko koristite određene lekove.

Broj preparata za zašitu od sunca koji postoje na tržištu je ogroman. Kako da odaberete pravi? Kada birate sredstva za sunčanje bitno je da odaberete preparat koji ima visok SPF, ali i UVA i IR zaštitu. Takođe, treba da odaberete preparat koji odgovara vašem tipu kože i njenim potrebama. Kod nas na sajtu, kao i u apotekama možete pronaći veliki broj preparata kako za zaštitu od sunca, tako za negu kože nakon sunčanja.

Pretpostavljam da ste se već upoznali sa asortimanom Mella+Oaza zdravlja kozmetike. Ponosni smo na našu saradnju i zbog toga želimo da Vam predstavimo tri nova člana porodice Mella+Oaza zdravlja - našu Sun control liniju. Prirodna je, lagana, idealna za sunčane dane koji dolaze. Vaša koža će uživati!

1. Antioksidantni fluid za zaštitu od Sunca, SPF 50

Štiti kožu od neželjenih efekata UVA i UVB zraka i fotostarenja. Matične ćelije i ekstrakt švajcarskog grožđa predstavljaju idealnu antioksidativnu zaštitu za lice koje je negovano tokom celog dana. Efikasnosti preparata doprinose i biljni ekstrakti zelenog čaja, aloje, manga, vitamina C, E i hijaluronske kiseline. Pogodan je za sve tipove kože- normalnu, suvu i zrelu. Pakovan je u bočici od 50ml. Nanesite na lice pre izlaganja suncu. Pogodan je za celodnevnu upotrebu i kao podloga u toku sunčanih dana.

2. Antioksidantni Krem-gel za zaštitu od sunca , SPF 30

Lagana tekstura koja odgovara svim tipovima kože, uključujući i masnu kožu. Ovaj prirodni preparat sadrži antioksidativni efekat grožđa, manga, mandarine, aloje, zelenog čaja, tamarinda koji se efikasno bore protiv slobodnih radikala i efekta fotostarenja. Ovu formulu jedinstvenom čine i vitamini C i E, hijaluronska kiselina i beta glukan imuno. Pakovan je u bočici od 50ml i pogodan je za celodnevnu upotrebu i kao podloga u toku sunčanih dana.

3. Mango Body Lotion za zaštitu od Sunca, SPF 30

Superhidratantni losion za zaštitu od sunca širokog UV spektra. Hrani i hidrira kožu ostavljajući je svilenkasto glatkom na dodir nakon upotrebe. Ovo je prava egzotična formula koja je obogaćena prirodnim puterima (mango, kokos, kakao i shea ) kao i uljima masline, jojobe i makadamije, vitaminima A,C i E. Mango losion predstavlja antioksidativnu zaštitu vaše kože od slobodnih radikala i fotostarenja izazvanog UV zracima. Izuzetno je lagan za kožu i lako se upija. Možete ga koristiti za negu kože nakon sunčanja. Pakovanje sadrži 200ml preparata.

Potražite vaše nove omiljene sunčalice u Oazi zdravlja. U našim apotekama možete dobiti odgovore na sva Vaša pitanja i nedoumice. Ne ustručavajte se! Pitajte! I ne zaboravite osmeh!

Samo onaj ko je srećan može širiti sreću oko sebe!
Paulo Koeljo

Autorka teksta: mr ph Aleksandra Mutapović, Oaza zdravlja XXVI

Ostali komentari

  • Strucno, prakticno i pristupacno.Sve pohvale.

    03.07.2020. 12:04