Novosti
27.07.2019.

Šta je potrebno deci za pravilan rast i razvoj i snažan imunitet?

Zašto su deci potrebni vitamini i minerali?

Za pravilan rast i razvoj dece, od presudnog značaja je dobro izbalansirana ishrana koja će omogućiti adekvatan unos vitamina, minerala i drugih hranljivih sastojaka. U savremenim uslovima života, često je nemoguće deci ponuditi ukusnu, a u isto vreme i zdravu hranu koja sadrži sve neophodne hranljive elemente. Iz tog razloga, deci je u ishrani korisno dodavati vitamine i minerale..

Zašto su deci potrebni vitamini i minerali? - Zato što voće i povrće sadrži i do 95% manje vitamina i minerala u odnosu na sadržaj decenijama unazad. - Zato što deca često imaju nepravilnu ishranu koju prate vitaminsko-mineralni deficiti, što ih čini sklonim oboljevanju.

 

Pored toga, deca su, u sredini u kojoj se kreću, neprestano izložena mnogobrojnim virusima i bakterijama. Kada su u vrtiću ili školi, ili se igraju napolju ili kod kuće, decu je neophodno zaštititi od ovih spoljašnjih uticaja kako bismo sprečili česte infekcije i razvoj bolesti.

Sve ove zahteve ispunjavaju Marsovci® jer sadrže vitamine, minerale i druge korisne supstance, neophodne za jačanje imuniteta, dobar apetit i pravilan rast i razvoj.

Marsovci sadrže 15 vitamina i minerala i 1 aminokiselinu neophodne za pravilan rast i razvoj.

 

Sadrže JEDINSTVENI IMUNEFFECT KOMPLEKS: beta-glukan, cink, bioflavonoidi i vitamin C: - Beta glukani izolovani iz kvasca (1,3/1,6) deluju tako što moduliraju imuni sistem čime dalje dovode do poboljšanja imunog odgovora. - Bioflavonoidi su jaki antioksidansi – važno u slučaju kada je organizam izložen napadima mikroorganizama iz okruženja. - Cink je neizostavan mineral koji učestvuje u kvalitetnom imunom odgovoru. Marsovci sadrže optimalnu dozu cinka. - Vitamin C je najjači prirodni antioksidans, neizostavan deo kompleksa pošto sa drugim sastojcima deluje u sinergiji. Sinergija svih ovih sastojaka znači da je ukupni efekat sastojaka jači nego prost zbir efekata pojedinačnih sastojaka.

 

Kliničkom studijom koja je rađena dokazana je efikasnost preparata Marsovci sa Imuneffect kompleksom: manje oboljevanje, kraće trajanje bolesti i brži oporavak.

Marsovci® imaju prijatan ukus narandže koji deca odlično prihvataju. Ne sadrži boje, zaslađivače, konzervanse, kao ni gluten ili druge alergene.

 

BETA-GLUKAN + CINK i svi potrebni vitamini i minerali koji su u sastavu Marsovaca doprinose pravilnom rastu i razvoju dece, poboljšavaju apetit i vitalnost i daju podršku imunitetu sprečavajući razvoj bolesti.

Trenutno nema komentara